Cum sa devii fericit la locul de munca
11520Cat de des simti stari de tristete in weekend? Din cand in cand sau in fiecare saptamana? Daca este valabil ultimul raspuns, poate ca ar trebui sa te gandesti sa mergi mai departe. Insa, o multime de oameni se gasesc in situatia in care nu sunt inca pregatiti sa-si schimbe locurile de munca - poate pentru ca sunt angajati de scurt timp sau poate pentru ca doresc sa castige mai multa experienta. Astfel, daca te afli in situatia in care ai un loc de munca care este in regula, dar care nu este stralucit sau daca nu ai ce face si e nevoie sa ramii acolo pentru o perioada de timp, cum poti proceda pentru a-l face mai interesant si, de ce nu, mai distractiv?
Iata cateva sugestii:
1.Comunica mai mult si mai bine
Esti mult mai fericit la locul de munca atunci cind lucrezi cu oamenii pe care ii simpatizezi si pe care ii cunosti, asa ca incearca sa creezi legaturi rezistente la munca. Canale deschise de comunicare sunt foarte importante pentru a forma legaturi mai apropiate cu sefii,
colegii si clientii. Ai grija sa pastrezi discutiile constructive si profesionale, fii calm si asculta intotdeauna cel putin tot atit cit vorbesti.
2. Ajutai pe ceilalti
Vei fi mai satisfacut atit din punct de vedere personal si profesional daca ajuti pe cineva la nevoie, si cine stie, s-ar putea sa inveti chiar ceva nou. Toata lumea este ocupata de obicei la birou, insa fa-ti timp sa oferi un sfat cuiva care il cere, sa il ajuti pe colegul nou sau sa oferi o opinie cu privire la un proiect.
Tine minte ca in cadrul companiei toti munciti in acelasi scop, si nu stii niciodata cind vei avea nevoie la rindul tau de putin ajutor.
Stii vorba ceea - “Fie roata si patrata, se intoarce ea odata”. Foarte important este insa sa oferi ajutor numai cand acesta este necesar sau cerut, pentru a evita sa paroi intruziv.
3. Accepta provocarile
Gaseste noi provocari! Unul dintre motivele pentru care putem deveni agitati la locul de munca este, pur si simplu, plictiseala.
Gandeste-te la modalitati prin care iti poti face jobul mai interesant. Poate ca te-ai putea oferi voluntar sa indrumi noii angajati sau sa te implici si pe alte segmente care tin de interesele voastre. Discuta ideile cu seful tau.
4. Gandeste pozitiv
Concentreaza-te pe lucrurile pozitive - ce iti place cu adevarat in legatura cu munca ta (trebuie sa existe ceva)! Cum ai putea sa introduci mai mult pozitivism in timpul zilei de lucru? Aminteste-ti si de celelalte aspecte pozitive de la locul de munca - de exemplu, prietenii si colegii.
5. Putina distractie
Introdu putina distractie la locul de munca. Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca si croissantele intr-o dimineata de luni sau sa mergeti sa va disctrati cu echipa vineri dupa-amiaza. Sau ar putea fi un eveniment social mai structurat. Colegii de munca nu trebuie sa fie prietenii tai, dar te vei bucura de ziua de lucru mult mai mult daca exista cateva glume si putin umor in jur. Doar pentru ca munca ta este o afacere serioasa nu inseamna ca nu te poti distra in timp ce o faci!
6. Invatarea mai multor lucruri
Daca simti ca nu esti suficient de stimulat mental, ar fi util sa faci un antrenament sau un curs legat de munca, iti va oferi informatii noi, te va ajuta sa te mentii in stare proaspata si va fi un plus pentru CV-ul tau atunci cand esti gata sa mergi mai departe.
7. Prioritizarea sarcinilor de lucru
Daca crezi ca problema ta este ca lucrezi atat de mult timp incat nu ai timp sa te distrezi in afara muncii, sa nu mai vorbim la birou,
trebuie sa o rezolvi. Obisnuieste-te sa iti prioritizazi sarcinile de lucru - sa negociezi prelungiri la termenele limita, daca este necesar -
si sa pleci de la birou la timp cel putin 3 zile pe saptamana. Cei mai multi dintre noi au perioade cand suntem extra-ocupati si in cele din urma lucram foarte multe ore, dar daca acest lucru ti se intampla in mod obisnuit, este nevoie sa iesi din aceasta rutina.
8. Imbunatatirea vietii sociale
Depune efort pentru a face cat mai multe lucruri interesante in afara muncii. Daca saptamana de lucru consta in a te trezi dimineata, a merge la serviciu, a veni acasa, a lua cina, a privi la televizor si apoi a merge la culcare, munca ta va avea un impact disproportionat asupra starii tale generale. Incerca sa iti programezi cateva angajamente sociale in timpul saptamanii - un curs de dans, o expozitie de arta sau doar o intalnire cu prietenii pe care nu i-ai mai vazut de ceva timp.
9. Zimbeste
Cind zimbesti, arati lumii ca esti o persoana de succes, usor abordabila, iar daca zimbesti indiferent daca esti intr-o perioada buna sau una negativa, vei observa ca buna ta dispozitie va creste corespunzator. O atitudine pozitiva te va duce departe, si vei incepe sa fii vazut ca o persoana de valoare, respectata si populara printre colegi.
Cheia catre o atitudine pozitiva este sa iti amintesti ca iti controlezi propriul destin si ca iti poti modela cariera in diferite moduri folosind doar abordarea si atitudinea potrivita!
Пожалуйста оцените статью, спасибо.