Invata sa scapi de stres si de emotii negative!

Рубрика: Аналитика 11667

In zilele noastre este imposibil sa ai o viata lipsita de stres si emotii negative. Vestea buna e ca ai mai mult control asupra nivelului de stres si emotiilor decat ai fi putut vreodata crede. Nu exista o solutie unica care sa se potriveasca perfect pentru fiecare persoana in parte, dar puteti experimenta diferite tehnici si strategii descrise mai jos.

1. Seara pregateste-te pentru a doua zi. Pentru a nu fi mereu pe fuga dimineata, pune alarma sa sune cu 10 minute inainte de ora obisnuita, si mai ramai un pic in pat, nu te ridca niciodata brusc. Pregateste-ti de seara tot ce ai nevoie pentru a doua zi si in felul acesta vei castiga timp si vei fi mult mai relaxat.

2. Nu sari peste micul dejun. Chiar daca esti pe fuga si ai foarte multe lucruri de facut in fiecare dimineata, aceasta masa este extrem de importanta si iti va oferi fortele de care ai nevoie. Fie ca mananci un iaurt si o felie de paine prajita, nu pleca de acasa cu stomacul gol. Pe langa faptul ca te vei simti fresh si gata de atac, va ajuta la scaderea nivelului de stres care apare atunci cand ti-e foame.

3. Organizeaza-ti foarte bine programul de munca. Nu te baza prea mult pe memorie. Noteaza-ti lucrurile importante. Tine aproape o agenda in care sa iti notezi toate intalnirile sau sarcinile pe care le ai de indeplinit in ziua respectiva si, pe masura ce le duci la capat, bifeaza-le.

4. Spune “NU” mai des. Daca n-ai chef, spune. Nu fa lucruri doar ca ceilalti sa se simta bine.

5. Evita influentele negative. Indiferent daca e vorba de oameni, locuri sau activitati. Cand nu esti pe deplin in largul tau, aduni in tine o tensiune care te impiedica sa te bucuri de acele momente.

6. Inceteaza sa crezi ca maine va fi o zi mai buna. Fiecare zi e buna. Aranjeaza momentele zilei in functie de starea ta, ca la sfarsit sa poti spune ca te-ai distrat pe cinste. Şi daca e asa, maine de ce n-ai lua-o de la capat?

7.Fa totul ACUM. Nu-i da telefon bunicii maine, ci ACUM. Nu te culca pe o ureche ca eşti obosit cand trebuie sa iesi cu prietenii in oras; iesi ACUM. Nu ai voie sa “amani putin”. Amanatul putin se transforma in amanat mediu care se transforma in … deloc. Suna amuzant, dar exact asa se intampla.

8. Pregateste-ti intotdeauna un plan de rezerva. Ceva nu merge? E timpul pentru planul B. Gandeste-te repede la ceva şi fa-o zambind. De ce sa stai sa te stresezi si sa intri in panica?

9. Cunoaste-ti limitele si lasa-i si pe ceilalti sa ti le cunoasca. Cand ceva te deranjeaza la ceilalti, nu strange din dinti si fa ca ei. Nici vorba! Exprima-te clar si arata ca tu esti de alta parere. Principiile trebuie respectate!

10. Fa-ti curat in dulap. E foarte relaxant! Asemenea unui dulap, atunci cand ai toate lucrurile puse in ordine, le gasesti mai usor si te scutesti de o doza in plus de stres atunci cand stii exact unde ai pus facturiile lunare de exemplu, si alte asemenea documente.

11. Fa un compliment sincer. Fie ca este vorba de o prietena sau de persoana iubita, trimite-i un gand frumos de la distanta, prin telefon sau pe mail. Gandul ca ai facut cuiva ziua putin mai frumoasa te poate umple si pe tine de energie pozitiva.

12. Lasa-ti problemele de la munca la usa. Inchipuie-ti o cascada la usa de la intrare in casa. Aceasta, ca prin farmec, iti curata toate nemultumirile care au legatura cu locul de munca si vei pasi in locuinta ta fara energie negativa si pregatita sa te dedici exclusiv tie si oamenilor dragi.

13. Citeste intainte de culcare. Nu doar ca iti vei hrani mintea, dar vei avea un prilej minunat de deconectare si vei pasi intr-o lume noua, alaturi de personajele tale preferate.

Savureaza. Traieste din abundenta asa cum esti, acolo unde esti!

Пожалуйста оцените статью, спасибо.

Кто вам нужен?

Мы свяжемся с вами в ближайшее время

Закрыть