Primesti putine CV-uri? Iata ce trebuie sa faci!

Rubrica: Analitica 450

 Ai plasat un anunt de job si nu ai candidati, nimeni nu aplica CV-ul. Ce faci?

Te uiti bine la textul anuntului. Anuntul trebuie sa vanda. Persoana care il citeste trebuie sa-si dea seama ca vrea sa activeze anume in aceasta companie si nu in alta. Cel ce citeste nu vrea sau auda despre cerinte si responsabilitati, in primul rand vrea sa cunoasca ce reprezinta compania, ce proiecte dezvolta, care este misiunea, si cel mai important! vrea sa auda ce beneficii se ofera, si ce avantaje va avea, daca va accepta acest job. Deci in text pune accent pe DESPRE COMPANIE, pe OFERTA si nu pe ce CERINTE.
Descrie compania in 3-4 fraze simple dar concrete. Iar mai jos la Beneficii, nu scrie copy-paste cum o fac altii, scrie ceva mai deosebit, dar sa fie adevarat, si nu crede ca acum salariul este momentul decisiv, sau faptul ca se ofera ceai cafea, sau ca oficiul este in centul orasului, aceasta demult nu mai este un WAW. Scrie ceva care sa aiba suflet.
Te uiti unde ai plasat acel anunt. Cine il vede? Cati vizitatori unici pe zi are acea platforma pe care l-ai plasat? Este sens, mai intii, sa plasezi anunturi simple gratuite si vezi timp de o saptamana rezultatul. Daca sunt aplicanti si apeluri - foarte bine, continua tot asa. Daca nu sunt, atunci analizeaza rubrica in care ai postat anuntul, posibil sunt prea multe anunturi platite (sus) si pina la cele gratuite (jos) nu mai ajunge nimeni. Dupa statistica clikurilor deja vedem ca Lumea este un pic lenoasa, de obicei candidatii rasfoiesc primele 20 anunturi si mai jos nu coboara. In asa caz, solutia este sa plasezi si tu anunt care sa fie mereu printre primele in rubrica respectiva.
Foloseste activ share-uri in Facebook si anume in grupele de joburi (sunt multe), pentru aceasta ai nevoie sa faci o imagine care vinde. Imaginea trebuie sa contina denumirea pozitiei vacante si denumirea companiei angajatoare. Putin text si clar. Si, invata-te sa lucrezi cu Linkedin-ul, tot mai multa lume de birou isi creeaza profile profesionale acolo.

Apreciază te rog articolul, mulțumesc.

Ce candidat cautati?

Va contactam in cel mai scurt timp posibil

Закрыть