Interviurile skype - noul trend in recrutare?

Category: For Employeers 11022

Interviurile skype - noul trend in recrutare?

Interviurile Skype au devenit din ce in ce mai frecvente in ultimul timp si ofera atat avantaje, cat si dezavantaje pentru formatul traditional de interviu.


Oricum inainte de a lua decizia de angajare vei invita candidatul la o  discutie fata in fata. Dar, ca un prim interviu, dupa discutia telefonica, imi este usor sa vad avantajele mai ales in perioada vacantelor, cand candidatii sunt plecati. Tinerii, in special sunt tot mai atrasi de acest mod de recrutare, caci sunt tot mai mult legati de mediul online, calatoresc des si este mai usor sa accepti un interviu skype decat sa zbori din alt colt al lumii pentru a fi prezent la un interviu de 1 ora. Skype permite intervievatorilor si intervievatilor sa vorbeasca in acelasi cadru, dar fara costuri efective pentru niciuna dintre părți.


Veti spune ca este greu prin skype sa evaluezi candidatul? Nu. Chiar mai mult, inainte sa vina la birou pentru interviu, candidatul se pregateste, isi alege bine tinuta, stie raspunsul la majoritatea intrebarilor, citeste pe net cum trebuie sa stea corect, sa gesticuleze sau nu, si alte maruntisuri banale care oricum nu ajuta, pe cand prin skype, recrutorii pot analiza candidatul din prisma altor factori care demonstreaza multe: haina adecvata, a ales un loc linistit unde nu este distras de alte persoane, copii mici, animale domestice, muzica, masini, mentine sau nu un contact vizual, vorbeste sau nu clar, daca are probleme tehnice cum le rezolva, daca este atent.  Toate acestea sunt niste identificatori care arata inteligenta candidatului, cat de dedicat este si dorinta de a castiga succesul in rolul respectiv.

Care ar fi urmatorul pas? Eu zic ca peste 1-2 ani vor disparea si apelurile telefonice, va fi totul online, voi ce credeti despre viitorul recrutarii?  

Appreciate the article, thank you.

Whom do you need?

We will contact you ASAP

Закрыть